woensdag 18 september 2013

Dag 1 de overvarende vrouw

De ochtend boot. Iedereen is wat stil behalve de jongere dames. De vaste mensen pakken hun krantje van de stoel voor hen. Of pakken een dik boek uit hun tas. Ik zie overigs nooit dunne flutboekjes uit de tas komen terwijl dat toch veel beter zou zijn. In 20 minuten lees iemand niet zo heel veel. Als ze alleen in de boot lezen duurt het een eeuwigheid voor ze het boek uit hebben. Ik zou telkens minstens een pagina terug moeten om weer in het verhaal te komen. Deze mensen gaan gewoon verder waar ze gebleven waren. 
Een Middelburg vrouw en ik houden vijf plaatsen bezet want naast iemand zitten is eng. Iets met intieme zones enzo. Een Middelburg vrouw werkt in Middelburg. Ze zijn te onderscheiden van de vrouwen die in Vlissingen werken door hun kleding. Ze zien er net wat netter uit. Maar ja ze werken ook bij de provincie, waterstaat of de rechtbank. Vrouwen die in Vlissingen werken, werken meestal of bij een fabriek of in het onderwijs. 
Een groep vrouwen is wat lastiger te plaatsen dat zijn de wielrenvrouwen. Die komen vaak van wat verder in Zeeuws Vlaanderen en hebben in de vroege ochtend hun km al gemaakt. Zij moeten zich verkleden op hun werk dus is het moeilijk in te schatten waar ze werken. Zij hebben echter geen koffer met kleding en make-up bij zich. Zouden zij een kleding kast op hun werk hebben? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten